Wat is PS. food & lifestyle?

PS. food & lifestyle is hét concept op het gebied van gewichtsverlies onder persoonlijke begeleiding van een coach.
En wij gaan zelfs nog een stap verder: “PS. food & lifestyle helpt mensen naar een blijvend resultaat met een koolhydraatarme levensstijl”

Als het om gezondheid gaat is alleen het allerbeste goed genoeg. Daarom bevat een groot deel van het assortiment tot wel 20 gram eiwitten per portie. Overbodige toevoegingen laten we weg. Waar mogelijk, zijn onze producten vrij
van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Een deel van ons assortiment is gluten - en/of sojavrij. De verpakkingen, teksten en communicatie zijn conform de Europese wetgeving (EFSA).

 


Wat eet je dan precies?

Gedurende het programma ga je niet minder eten, maar anders: minder koolhydraten en meer eiwitten.
Je doorloopt 3 fases in het programma om zo naar de laatste fase blijvend op gewicht te blijven.

Met ongeveer zes eetmomenten per dag eet je uitgebalanceerd, gevarieerd én lekker.
Je combineert PS. food & lifestyle producten met groenten, vlees en vis. Wij leren jou om te genieten op een verantwoorde manier!

 


Fase 1

De eerste fase staat in het teken van gewichtsverlies. Tijdens deze fase ga je actief aan de slag met het verliezen van de overtollige kilo’s. Je leert de  bloedsuikerspiegel stabieler te houden, door regelmatige eetmomenten in te plannen. In deze fase heb je afhankelijk van het lichaamsgewicht 5 tot 7 eetmomenten per dag. Hierbij worden de lunch en de avondmaaltijd aangevuld met groenten en vlees, vis of vegetarisch. Je begint met een starterspakket, zo krijg je direct een goed beeld van het assortiment. Daarna kun je gebruik maken van gepersonaliseerde weekmenu’s of zelf een keuze maken uit het assortiment. Uiteraard onder begeleiding.

Fase 1 is opgesplitst in twee stappen. Fase 1a en 1b. De gehele fase duurt tot 80% van het gewichtsverlies is bereikt.
40% in fase 1a en 40% in fase 1b.

Fase 2

In deze fase gaan wij samen aan de slag met de laatste kilo’s en leer je stapsgewijs ook hoe een gezond voedingspatroon eruitziet.
Net zoals fase 1 is deze fase opgesplitst in kleine stappen, zodat het opbouwen van koolhydraten gecontroleerd verloopt.
Dat doe je door langzaamaan  ‘gewone’ voedingsmiddelen zoals zuivel, fruit en graanproducten te introduceren. Zodra het
streefgewicht wordt bereikt, ga je over naar fase 2b. Hier elimineren wij langzaamaan producten uit PS. life en zijn er meer reguliere producten toegestaan. Na 1 á 2 weken is het tijd voor fase 2c, waar weer wat meer producten worden toegevoegd.

 

Fase 3

Heb je je gewenste gewicht bereikt? Dan is het nu tijd om er echt een levensstijl van te maken.
In fase 3 zoeken wij samen uit welk eetpatroon bij je past om op de lange termijn op gewicht te blijven. Hierin krijg je duidelijke adviezen hoe je gezond en gevarieerd kan blijven eten, en besteden we ook aandacht aan bewegen, ontspanning en slaap.